De nieuwe tijd en mindfulness

Het nieuwe jaar

In het nieuwe jaar zijn al heel veel, naar het zich laat aanzien, negatieve dingen gebeurd. Waar ik steeds aan moet denken, dat is dat ‘anderen’ het hebben gedaan, volgens de mensheid dan. Komt dat omdat we aan het begin van een nieuwe eeuw staan? Vaclav Havel, de bekende Tsjechische schrijver en leider zei daar de vorige eeuw dit over (dank je wel voor de tip, @Bart Pastoor):

“I think there are good reasons for suggesting that the modern age has ended. Today, many things indicate that we are going through a transitional period, when it seems that something is on the way out and something else is painfully being born. It is as if something were crumbling, decaying, and exhausting itself, while something else, still indistinct, were arising from the rubble.”

VACLAV HAVEL

Zou hij gelijk hebben? Ik hoop het.

Hoe komt een mens meer bij zichzelf?

Ik praat alleen voor mezelf. En voor wat mij nu helpt. Dat is mindfulness. Omdat ik in ieder geval bij mezelf kan blijven. Ik denk dat wat Havel zegt daar baat bij heeft. Ik kan en wil niet andere mensen de ‘schuld’ geven van wat er allemaal mis is in de wereld, wat bepaalde mensen allemaal verkeerd doen. Gewoon, aandacht voor mezelf, hier en nu. Wat ik ervaar, hier en nu. Ik help je graag om dat ook te voelen, maar het is aan jou of je er iets mee wilt doen. Ik bied je een training in 8 onderdelen aan, met cursusmateriaal, een map met teksten per les en geluidsbestanden. Ik geef 1 op 1 training, voor €165,=. De afleveringen duren ongeveer 1,5 uur. Gun je dat zelf!

boedhabrug4-234x300

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.