Trend 2011 – gun jezelf aandacht voor jezelf

Steeds meer trendwatchers staan op. Soms lijken het net obscure waarzeggers die in een kermisstand een toekomstvoorspelling halen uit een grote, glazen bol. Toch vertellen ze, voor de goede verstaander, dingen die best eens waar kunnen zijn voor dit jaar. De trends die ze beschrijven, maken vaak een herkenbare indruk op me. Herken jij dat?

Bij trendwatching kijk je wat er leeft onder de mensen. Om te weten wat er leeft in de wereld heeft o.m. trendwatcher Carl Rohde heel veel coolhunters over de hele wereld gescout. Dit zijn meestal studenten die bekijken welke trends in hun land leven en zo wordt Rohde gevoed met de meest actuele trends over de hele wereld, dat als basis dient voor zijn trendrapporten.

Een paar voorbeelden van wat trendwatchers als Carl Rohde, Tony Bosma, Richard Lamb en  Adjiedj Bakkas rapporteren voor de komende tijd en die voor de manier waarop ik tegen leven en werk aankijk herkenbaar en toepasselijk zijn:

 

1.De opkomst van ‘Urban nomads’

Urban nomads zijn mensen die niet meer per definitie van 9 tot 5 op een kantoor werken, maar  anyplace, anytime, anywhere hun laptop openklappen om te gaan werken.

2. Be cool to dis-stress

In de snelle opmars van zoveel meer mogelijkheden  als social media (zoals LinkedIn, Facebook, Twitter) en 24 uur per dag televisie op tig zenders krijgen we zoveel meer keuzemogelijkheden maar als we niet opletten ook zoveel meer verplichtingen. Om dat te kunnen hanteren, hebben mensen het nodig om zich af te kunnen keren. Afkeren van de drukte van alle dag. Afkeer van wat er van buiten je zelf moet. Aandacht voor jezelf is daarvan een begrijpelijk uitvloeisel.

3.Het Nieuwe Genieten

En dan zou uit het vorige punt logisch de behoefte aan het nieuwe genieten kunnen voortvloeien. In 2011 gaan we volgens trendwatchers weer meer genieten en terug naar het kleine, pure, echte leven om ons heen. Deze positieve levenshouding  komt voort uit het verschijnsel dat mensen momenteel Welvaart en Welzijn steeds vaker gaan loskoppelen van elkaar: men kan met iets minder ook heel gelukkig zijn.

4. Hutspotgod en freelance katholiek voor de troost.

Een ander logisch gevolg om op zoek te gaan naar een afwending van de stress van deze tijd en deze wereld kan zingeving zijn. In de Hutspotgod stelt men een eigen God met eigen voorwaarden en aantrekkelijkheden samen. Aandacht en bezinning voor de eigen God krijgen vorm.

Hou jij van wandelen en van tijd voor jezelf, om zelf te bepalen hoe jij door het leven gaat of wilt gaan? Gun je  zelf dan aandacht voor jezelf met ‘Les Vacances’, de wandelbezinning van Play-Time Visie Beleid Actie waaraan ik eerder in mijn blog aandacht besteedde. Dit stond er in die blog:

Design je leven – ga aan de wandel

Neem eens de tijd om stil te staan bij je eigen leven en toekomst, zoals jij die voor je ziet, en zoals jij die wilt vorm geven. Heb er plezier mee om dat te doen. Waarom niet? Als je er plezier in hebt om te wandelen, kan dat een methode zijn om het één met het ander te combineren. Wandelen en bewegen is van waarde. Daarom heb ik met Play-Time Visie Beleid Actie Wandelbezinning Les Vacances in de aanbieding. Voor mij sluit dat goed aan bij wat trendwatchers voorzien voor dit jaar.

Waarom wandelen?

  • Je komt letterlijk in beweging en helpt jezelf om ook innerlijk in beweging te komen;
  • Je kunt lopend beter je gedachten ordenen;
  • Wandelen versnelt en verdiept je creatieve stroom, waardoor je eerder tot inzichten komt.
  • Op weg in de natuur  is het gemakkelijker om bekende en vastgeroeste gewoontes en gedachten of patronen los te laten.
  • Lopen stimuleert de wilskracht en versterkt het algehele gevoel van kracht en vitaliteit.
  • Gedurende het wandelen komen er stoffen vrij in je lichaam, die helpen om vermoeidheid en somberheid op te heffen.
  • Wandelen past in deze tijd waarin aandacht voor jezelf en eigen keuzes maken belangrijk zijn geworden.

Als je belangstelling hebt in Les Vacances, lees dan verder:

Wandelen en bewegen is van waarde. Daarom heb ik met Play-Time Visie Beleid Actie Wandelbezinning Les Vacances in de aanbieding. Lees er meer over en meld je aan, informeer er anderen over of reageer.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in plezier. Bookmark de permalink.

0 reacties op Trend 2011 – gun jezelf aandacht voor jezelf

  1. Pingback: Tweets that mention Design je leven – ga aan de wandel | Ilja's Blog -- Topsy.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.