Design your own life – denk creatief!

‘Design your own life’, was dat niet iets van…die meubel- en interieurgigant? Goede slogan, niet? De bedenkers zetten hem wel wat beperkt in, helaas. Ikea gebruikt de slogan om ‘your own life’ te beperken tot ‘ your own interior’. Waardevol, maar niet lles als we het over leven hebben. En dan, your own life: je was toch tevreden, zo?

Gelukkig zijn de meeste mensen tevreden. Al zijn er wel wat kleine dingetjes. Hoe zit het met:

  • druk-druk-druk, tijd om…?
  • de rommel in huis?
  • het gedrag van de kinderen?
  • afspraken over taakverdeling in het gezin?
  • het eetgedrag van huisgenoten?
  • de financiële situatie thuis?
  • ….?

Het is allemaal niet dramatisch, maar wel ideaal om over te klagen. En we weten dat klagen stress oplevert. Vooral voor degene die klaagt. Terwijl het zo leuk kan zijn om creatieve oplossingen voor klachten te zoeken, zodat je niet meer klaagt – geen stress meer voelt. Dus je kunt creatief nadenken over klagen, zidat dat niet meer hoeft of je kunt creatief nadenken over een oplossing voor je klacht. Weet: je eigen oplossing werkt altijd beter dan die van anderen.

Proberen? Denk creatief en heb plezier!


Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.