Doe duurzaam dichtbij – weet je wat ik wil?

Weet je wat ik wil

Ik wil buiten alle energie kosteloos. Ik ben trots op onze tuin, zelfs in wintertijd. Een ruime tuin. Niet te groot en zeker niet te klein. Door de grote ramen kan ik er altijd van genieten, ook in deze tijd.In de zomer, bij warm weer, hebben we de beschikking over vier terrassen, wel en niet overdekt. Eén terras is in aanleg. Daar komt een buitenkeuken bij en er moet verlichting komen. Die mag wat mij betreft géén extra energiekosten bedragen.

Duurzaam dichtbij

Ik lijk wel een geiten wollen sokkenmens, ik weet het. En een beetje ben ik dat ook wel, denk ik. Ik let altijd op duurzaamheid. Ik ben dol op leuke dingen, om te hebben en om te geven. Soms, nee vaak, is de verleiding voor mij ook toch groot, te groot. Maar wat in ieder geval ook meehelpt, is de lol om iets te hebben of te geven waar ik of die ander iets aan heeft! Als ik licht aanschaf dat werkt op duurzame energie, dan scheelt me dat geld in de portemonnee én houdt dat olie of gas in de aarde. Voor zoiets klop ik mezelf graag op de borst.

Jij ook?

Ik ga graag op zoek naar duurzame dingen die ik dichtbij kan doen. Dan heb ik het niet meteen over kostbare zonnepanelen op het dak, maar over zaken waar jij en ik blij van worden zonder dat ze de wereld op hun kop zetten. Ik heb het plan om eens goed te zoeken naar wat er op dat terrein mogelijk is en ontwerp er graag een website over. Is die er al? Ik heb hem nog niert gevonden. Als jij er wel één weet, kun je dan reageren? Daar maak je mij blij mee!

 

 

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in plezier met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.