Drop eten, maar dan mindfull

Gisteren gaf ik je tips hoe je zeven alledaagse activiteiten mindfull aandacht kunt geven.

En weet je wat prettig is?

Veel van die zaken doe je in ieder geval elke dag! Zoals ik dol ben op drop, verslaafd ben aan drop. Zoals anderen verslaafd zijn aan chocolade, of aan chips. Je kent vast wel het probleem van ‘meer willen’. Zo dol als ik ben op drop, moet ik bekennen dat ik vaak bij de bodem van de zak alweer verbaasd ben als het op is. Heb ik zo snel gekaand?

Slim van dropmakers

Drop heeft de eigenschap dat de smaak van het ene exemplaar die herinnering achterlaat en dat de eter graag een vervol aan geeft. Ik ben opgegroeid met de opmerking: ‘zonder besef’. Dat is wat er dan gebeurt: ik schuif ‘zinder besef een zak drop naar binnen. Door iets met aandacht te eten, kan het ook anders: Wat proef je? Hoe gaat de hap of slok door je keel en je slokdarm naar je maag en verder? Probeer de weg te volgen die het voedsel maakt zo ver mogelijk te volgen. Probeer te voelen wat het met je lichaam doet.

Soms wil ik gewoon drop wegwerken

Met aandacht iets eten maakt dat iemand er meer van kan genieten. Soms lukt het minder. Soms wil ik het ook niet, met aandacht. Dat kun jij ook niet willen. Dat is goed mogelijk en dat is niet erg. Daar zijn we mensen, vol gedachten, voor. Doe maar gewoon hoe het jou past. Lees ook meer over 7 alledaagse mindfulness-activiteiten en oefen ermee.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.