Een goed gesprek – en koffie aan het begin van de dag

koffiekopWil jij ook je (werk)dag beginnen met koffie en andere mensen?

Fijn als je ’s ochtends tussen collega’s aan het werk gaat. Dat geldt helaas lang niet voor iedereen. Als je ZZP bent bijvoorbeeld. Of als je thuis of niet werkt.

Het is, denk ik, niet gek dat een Open Coffee Club bij oprichting zo’n succes was. Ik ben er aanvankelijk ook een paar keer geweest. Ik haakte af omdat er alleen maar genetwerkt leek te worden en later zochten dezelfde mensen elkaar altijd op. Er alleen naartoe gaan had dus weinig zin. Blijft staan, de behoefte om de dag met koffie of iets anders en een goed gesprek te beginnen

Of heb ik het mis?

Is het een behoefte die ik alleen zelf heb? Of willen anderen ook rustig met anderen starten voordat ze zich in de drukte van alledag storten? En dan is het voor veel mensen een beetje te duur om zo’n goed gesprek op te zoeken in een kroeg, voor een stevige consumptie-prijs.

Is dit een oplossing?

Ik stel voor dat we hier thuis elke week op disdag tussen negen en tien de deuren van ons huis opengooien. Je bent uitgenodigd voor een kop koffie, of thee of water. In de omgekeerde hoed kan geld worden gegooid voor de kosten van koffie, afwas, e.d. Je bent dus uitgenodigd om een ’teske’ (zo noemen we dat in goed Limburgs dialect). Als je reageert, dan hebben we contact en vertellen we je waar en wanneer we je verwelkomen.

gesprekTot dan!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.