Een goed gesprek – en mindfulness

Dit weekend was ik in goed gesprek op een dineerfeestje

Eengoedgesprek

Mijn zusje had voor haar 40e verjaardag vrouwen voor het eten uitgenodigd die voor haar van betekenis waren. Ze had een tafelschikking gemaakt en dat maakte dat je naast iemand kon zitten die je (nog) niet kende. Dat was wat mij betreft leuk en interessant. Ik merk dat mijn bedrevenheid met mindfulness me daar ook bij helpt. Ik geniet ervan om toegewijd te luisteren. Ik praat graag, maar door mijn ziekte (MS) niet meer zo goed. Althans, nog wel verstaanbaar en ik begrijp alles wel, maar het overkomt me weleens dat ik (te laat) ontdek dat ik in herhalingen verval. Ik noem het zelf  ‘in rondjes praten’. Dat komt doordat ik concentratieproblemen heb, zeker in zo’n drukke ruimte waar veel mensen praten. Mijn gesprekspartners waren overigens heel beleefd. Ze zeiden er niets van, waarschijnlijk omdat ze van mijn ziekte weten.

Waarmee zorgt mindfulness voor een goed gesprek?

Ik merk dat ik oprecht geniet van een goed gesprek. Ik merk ook dat ik graag luister en waarneem wat er om me heen gebeurt. Ik kan goed erbij zijn zonder de voorgrond op te eisen. En let op: sommige mensen trekken zich graag terug om niet op te vallen. Dat bedoel ik niet. Ik bedoel dat ik op deze manier graag deel uitmaak van de groep. Dat ik aandacht heb op een andere manier dan dat ik vroeger deed.

Wat levert mindfulness je op?

En niet alleen in verband met mijn ziekte heb ik veel baat bij mindfulness. B. heeft ook een cursus gedaan. Het heeft hem de gelegenheid geboden om zijn aandacht te kunnen focussen in de veelheid en diversiteit van wat zijn werk en de situatie thuis van hem vraagt. Mijn ervaringen hebben in ieder geval geleid tot het feit dat ik inmiddels ben opgeleid tot mindfulness-trainer. De programma’s die ik bied, kun je laten aansluiten op jouw specifieke wensen.

Ik geef basistraining Mindfulness, ook online

Basistraining in het zuiden van het land, €100,-, 8 bijeenkomsten in kleine gezelschappen en tijdstippen in overleg

OF

Cursus online, MindfulnessmetIlja.nl, €75,-

Wil jij ook één van

mijn trainingen (8 lessen) volgen? MELD JE  AAN , doe er je voordeel mee en heb plezier!

 

bhoeddha-brug

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.