Een goed gesprek met – 10 Mensen met wie je héél ‘close’ bent, heb je die?

In het kader van ACT (Acceptance and Commitment Therapy) heb ik aan een client gevraagd om 10 mensen voor zichzelf te benoemen die heel belangrijk voor haar zijn.

Daarover moest ik ook nadenken

Want, wie zijn zó belangrijk voor mij? Ja, de eerste vier of  vijf kan ik zo noemen. Maar de laatste  paar? Met wie ben ik close of wil ik dat zijn? Als ik morgen dood ga, wie moet dat dan meteen weten? Ik ben niet zo’n vriendenmens. Dus ik zie je al denken dat het daardoor komt. Maar stele je eens voor:

Als iemand veel vrienden en contacten heeft

Met wie is zo iemand, iemand die veel vrienden en contacten heeft, héél ‘close’? Waarom is dat belangrijk? Volgens mij gaat dit, ‘close’ zijn met mensen, over vertrouwen. Het zijn de mensen met wie je in contact wilt zijn, waar je zelf veel van krijgt, maar die je ook bijzondere dingen wilt geven. Met wie je oprecht communiceert, een goed gesprek of wel meer hebt. Ik heb gemerkt dat het mij heeft geholpen om hierbij stil te staan. Om na te denken over mensen en over de aandacht die ik ze, bij leven, wil geven. Welke aandacht ik van ze verwacht. En ik ga sommige van mijn ‘cloe’ contacten weer oppakken.

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.