Een goed gesprek met – aandacht en rust

rust

Ergens las ik een opmerking van een terminaal zieke vrouw in een hospice. Ze vertelde dat haar verblijf haar de rust gaf die ze daarvoor nooit had. Daarvoor en toen ze nog niet ziek was, had ze altijd haast en moest ze nog iets of veel dingen doen. Dat is apart. Dat juist die dingen als rust die zo groot zijn, en zo fijn (denk ik) er pas zijn als het al bijna voorbij is. 

Mindfulness heeft mij aandacht gegeven

En rust. Natuurlijk leidt secundair-progressieve MS tot rust (gedwongen ook), maar mindfulness levert daarbij aandacht en keuze op, de vrijheid om te kiezen waaraan ik mijn energie wil besteden. En dat zijn dingen die voor iedereen goed en fijn kunnen zijn. Dus ook als je niet ziek of anders ziek bent. Zodat je niet helemaal aan het einde van je leven terugkijkt en constateert dat meer rust (aandacht, keuzevrijheid)  in je leven wel handig zou zijn. Dan is het leuker om langer te leven. daarvan ben ik overtuigd!

keuze

Ben je geïnteresseerd in een cursus mindfulness? Ik geef je een cursus 1 op 1 of online. Kijk maar voor meer informatie.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.