Een goed gesprek met – andere culturen

Dit weekend was ik met mijn gezin in Keulen

Niet voor de Weihnachtsmarkt. Die zijn ze aan het opbouwen. Maar voor eens iets anders en iets voor het hele gezin. Je kunt er overal eten en ze hebben een geweldige Dom.

Dom

En de inwoners heten je welkom

Ik heb in Keulen heel veel glimlachen gezien. Winkelpersoneel begroet je. In mijn rolstoel ben ik overal geholpen. Naar het gelijkvloerse toilet, naar een goed begaanbaar tafeltje. Iedereen maakt vriendelijk plaats voor je. Dat laat mij denken aan Nederlandse toestanden. Waar je blij moet zijn als je een afdoende antwoord krijgt op je vraag. Waar je blij moet zijn met een normale, toegankelijke behandeling op het terras.

Niet alleen rolstoelers kunnen rekenen op hulp in Keulen

Ten minste, dat idee heb ik. Ook de andere gezinsleden kregen alle hulp die ze nodig hadden.

En weet je wat?

Ik denk dat de mensen die zo in het even staan zich daar ook goed bij voelen. Ik heb al eens eerder geblogd over het feit dat je energie krijgt van positieve zaken. Ik denk dat dat ook voor de Keulse hulpverleners en voor ons, als hulp-ontvangers, geldt. Daar kunnen we hier in Nederland nog wat van leren.

danke

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, energie, MS met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Een goed gesprek met – andere culturen

  1. Xavier Camp schreef:

    Helemaal mee eens Ilja mooi gezegd. Danke sehr!

    Groet Xavier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.