Een goed gesprek met- betekenis

Mijn blog van gisteren liet zien dat mijn ziekte (MS) vaak sporen achter laat. Maar dat betekent ook dat ik af en toe aandacht heb en geef aan andere zaken, ‘Teach me to sit still’, bijvoorbeeld. Daar heb ik ook al iets over geblogd.

En nu iets over iets wat me in het boek aansprak

Er staat iets in over de betekenis van onszelf. Tim Parks neemt deel aan een Vipassana-retraite (het boek is non-fictie) en die vertelt hem dat je als persoon niets betekent. Ieder die je kent en ziet, maakt zelf een beeld van jou. Daar kun jij niets aan doen. Het doet me denken aan Mrs. Bouquet / Bucket uit ‘Keeping up appearances’. Ken je dat? Daar lachen we allemaal over. En tegelijk zegt het iets over hoe je jezelf kunt zien. En we communiceren niet met elkaar over de betekenis die we aan elkaar geven. Wel via elkaar.

Dus:

Maak zelf een mooie betekenis van je zelf en geniet!

 

——————————————————————————————————————————————————————————–

IK KAN JE HELPEN ALS JIJ VAN mindfulness WILT LEREN
WAT GEEFT MINDFULNESS MIJ EN JOU?
MINDFULNESS HELPT ME HELDER TE BLIJVEN. ZIEK OF NIET. HET BELANGRIJKSTE WAT MINDFULNESS ME BRENGT, IS DE BENADERING VAN HET LEVEN. MET MINDFULNESS IN MIJN ACHTERHOOFD ZIJN GEDACHTEN GEEN FEITEN MEER, ZODAT IK NIET VASTLOOP IN ANDERMANS OPMERKINGEN EN OORDELEN.

Bel of mail me en we maken een afspraak.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, communicatie, MS met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.