#Een goed gesprek met – bevlogen mensen

Op dinsdagavond was ik bij het publiek overleg van ASN Bank over hun mensenrechtenbeleid.

Over imago en imagebuilding gesproken: 

Het initiatief om ‘ buitenstaanders’ (de meeste deelnemers wel en rekening bij de ASN Bank) te betrekken bij ontwikkeling van het eigen beleid, maar ook de recente prijzen die de ASN Bank won (onder meer meest klantvriendelijke en meest transparante bank) sprak wat mij betreft boekdelen. Ik was dus bij dat gesprek en ik was onder de indruk van de diversiteit van de groep, die daar was. In meerdere discussies kwam de opmerking naar voren dat mensenrechten bij bedrijven in de genen moeten zitten. Bij de hier aanwezige mensen was dat in ieder geval zo.

Over communicatie gesproken:

Op zulke momenten ben ik blij om deze overtuigingen te horen en te zien. Blijkbaar  is communicatie hierover niet nieuwswaardig genoeg om een aanzuigende werking te creëren die alle negatieve geluiden overstijgt. Een deelnemer aan het debat vertelde dat haar overstap naar de ASN Bankvooral ‘negatieve’ geluiden opriep: ‘ Waarom ga je naar zo’n ‘onveilige’ bank?’ of iets dergelijks. En dan te bedenken dat een medewerker van de ASN Bank  trots kon melden dat ze geen last ondervond van de kredietcrisis, omdat ze op voorhand geen zaken deed met ‘kredietgevoelige organisaties.

Goed om te weten, goed om te communiceren:

ASN Bank 

Zie ook:

Voor de Wereld van Morgen
ASN Bank 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, plezier. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar #Een goed gesprek met – bevlogen mensen

  1. Pingback: #Een goed gesprek met – andere culturen | Ilja's Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.