Een goed gesprek met – de zin van mindfulness

beginner's mind

Niet lang geleden vertelde ik iemand over mijn bezigheden m,et mindfulness en die kende het woord niet. Dat verbaasde me. Ik heb de indruk dat het begrip niet weg te denken valt. Maar goed, sommige mensen hebben er niets mee. Maar, daarnaast zijn er veel mensen die wel van het begrip hebben gehoord. Ze zijn er alleen vaak van overtuigd dat zij er niets mee kunnen. Sommige mensen vinden zich zelf te oud om nog te leren. Of sommige mensen vindden de lessen die mindfulness biedt alleen noodzakelijk voor depressieve mensen. Of ze vinden het te duur, of geiten-haren sokken, of…

Volgens mij is mindfulness zinvol voor iedereen

Niemand is perfect. Ook een cursus mindfulness maakt een m,ens net perfect. Het helpt je wel om met dingen en met jezelf om te gaan.

B. heeft veel te danken aan mindfulness om zich beter te kunnen concentreren. Ik begon met mindfulness om om te gaan met depressieve gedachten. Nu, na mijn diagnose MS heb ik er veel baat bij. Vaakk wordt een cursus mindfulness (MBCT) vergoed door de zorgverzekering als je er bijvoorbeeld door een ziekte een verwijskaart voor krijgt. Ook als je er geen verwijskart voor krijgt, kan het je goed doen. Ik  gun het je van harte!

boedhabrug4-234x300

Ik geef je een mindfulness-cursus 1 op 1, voor 190 euro. Ik bied je  ook online een mbct-cursus. Iets voor jou?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.