Een goed gesprek met – hoe je de dag afsluit

In een berichtje dat ik regelmatig krijg over mindfulness met kinderen las ik een interessante manier over de afsluiting van de dag. Ik heb het uitgeprobeerd met mijn zoon. Dat gaat zo (de oorspronkelijke versie was in het Engels, ik geef je mijn versie):

droom

Met een kind

Als je kind in bed ligt, gaat het licht uit. Je gaat naast hem of haar liggen en vraagt wat de minder leuke dingen of ervaringen van de dag waren. Je kind hoeft het je niet te zeggen. Geef hem of haar de mogelijkheid om een mooie, toepasselijke emmer of doos te bedenken waar al die gebeurtenissen en ervaringen in kunnen. Vraag hem of haar vervolgens of hij of zij van al die negatieve, nare dingen en ervaringen kan ombuigen naar leuke dingen en/of oplossingen. Laat hem of haar die dingen leggen in een doos die hij of zij mooi bedenkt.

Bij die eerste keer heb ik mijn zoon gevraagd naar zijn ervaring hiermee. Hij vond het prettig. Een inspiratie voor mij.

Met mij, als volwassene

Zijn positieve ervaring leidde bij mij tot het idee om een vergelijkbare afsluiting te doen als mijn zoon. ik kom niet zo makkelijk in slaap. B snurkt al voordat ik het matras heb geraakt. De zelfbedachte verpakking van minder leuke en leuke dingen sprak mijn zoon en mij aan. Dat houd ik er voor mezelf ook in. In het donker is het als een mooie meditatie waar je de dag erna misschien ook nog iets mee kunt.

Misschien ook iets voor jou?

boedhabrug4-234x300

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in meditatie, mindfulness met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.