Een goed gesprek met – jezelf

Ga jij weleens in gesprek met jezelf?

Heb je weleens aandacht voor jezelf? Weet jij alles van jezelf? Hoe voel je je op dit moment? Neem je de tijd om daarbij stil te staan? Of heb je geen tijd?

Zo kan ik je nog veel meer vragen stellen. Antwoorden hoef ik niet te horen. Jij misschien wel, van jezelf. In een artikel over sekseverschillen in de slaapkamer van de NRC Next van gisteren, werden sommige sekseverschillen geweten aan het feit dat mannen zich in het algemeen meer op hun eigen behoeften richten. “Vrouwen horen zich om anderen te bekommeren.” (Ellen de Bruijn, NRC Next 31 oktober 2011)

Is dat de reden waarom vaak meer vrouwen deelnemen aan trainingen mindfulness?

Misschien wel. Mindfulness leert ons veel over aandacht voor onszelf.Eén van de afleveringen van de 8-delige basistraining gaat over “Hoe kan ik het best voor mezelf zorgen?” Kan dat dan? Dat kan, zonder dat dat voelt als een straf voor jezelf. Ik ken genoeg mensen die de vaste dagelijkse mediatie beschouwen als een vakantiemoment voor zichzelf. Een moment waarop je alleen maar aandacht hebt voor het hier en nu en voor jezelf. Dat je daar, als je dat wilt vroeger voor opstaat, of dat je daar de ruimte voor vraagt aan mensen dicht bij je, is makkelijk geaccepteerd, door iedereen.

 

Dus: gun jezelf die aandacht voor het hier en nu en meld je aan of reageer.
Mijn eerste training (8 afleveringen) gaat van start in januari 2012 in de regio Maastricht. Ik help je ook om een training in jouw buurt te zoeken, als je daarom vraagt. 


Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, mindfulness met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.