Een goed gesprek met – jezelf en anderen, via mindfulness

Mijn site heet: eengoedgesprekmet.nl

Mijn dochter vroeg laatst aan mij over mijn studie in het kader van een schoolvak. Ik ben communicatiewetenschapper. Ik was blij dat ik het met haar kon bespreken. Ze vroeg mekaar verschillende communicatie- en gesprekstheorieen. Daar zaten wat mij betreft wat verouderde theorie bij (hyperdermic needle, e.d.). En ik ben ervan overtuigd dat er teveel aandacht wordt gegeven aan de macht van de groten, bijvoorbeeld media en bestuurders. Voor hen zou dat fijn zijn. Maar een mens denkt zelf het slimst te zijn. Niet de media en bestuurders.

Voor een deel hebben ze gelijk

We hebben niet voor niets een democratisch bestel. Of het nu werkt of niet. Maar we hebben blijkbaar ook behoefte aan media en bestuurders. Sommige dingen geven we liever uit handen. Op dit moment is de zoektocht naar wie invloed heeft of mag hebben in volle gang. Wat mij betreft kan mindfulness (vooral persoonlijk) een goede rol daarbij bieden. Het geeft mij  de ruimte om mijn eigen keuze te maken, aandacht te geven aan wat ik wil ervaren en zaken los te laten. Het geeft me ook de ruimte voor een goed gesprek met anderen: tweezijdig (ja, F!) Wat ik dan wel veel merk is (eenzijdig) zendgedrag. Met mindfulness in de achterzak luister ik daarnaar en laat ik het gaan. Mindfulness biedt je de ruimte om keuzes te maken. Ergernis of irritatie hoeft niet. Dat is wat het mij biedt in een goed gesprek met mezelf en met anderen. De keuze!

boedhabrug4-234x300

Ik organiseer maandelijks een mini-retraite. Als je ook een keer mee wilt doen, dan kan dat:  op maandag 29 februari om 10.00 uur bied ik je een mini-retraite aan, voor €15,- Meld je aan en doe mee. Tot dan!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, communicatie, mindfulness met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.