Een goed gesprek met – jezelf over geluk

Geluk bestaat dat?Geluk

Er zijn veel boeken over geschreven. Er zijn heel veel professoren ‘geluk’.  Laatst las ik van iemand (wie ook weer?), die zei dat ‘geluk’ niet echt bestaat. Gelukkig zijn  is meer een gevoeltoestand, een streven naar je goed voelen. Misschien heeft die persoon gelijk. Misschien komt het omdat het alleen maar woorden zijn .

Ben jij gelukkig?

Ik hoop voor je van wel. Of in ieder geval dat je je goed ‘voelt’, hoe je het ook wilt noemen. Volgens mij is het belangrijk om regelmatig bij jezelf stil te staan, een goed gesprek met jezelf te hebben. Maak het leven licht. Geniet ervan als persoon. Geluk, voor wat het waard is, bepaal je zelf. Mindfulness heeft míj daar wel mee geholpen. Omdat mindfulness gaat over ‘hier en nu’ ervaren, geeft het mij de gelegenheid om me goed, of me in ieder geval gelukkig te voelen. Dan geef ik er oprecht aandacht aan. Hoe ik het noem, dat weet ik niet. Misschien wel geluk!

aandacht

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, geluk, mindfulness met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.