#Een goed gesprek met – kinderen #mindfulness

Heb jij ook soms moeite om je kinderen iets mee te delen?

Moet je dat ook wel erg vaak herhalen? Helpt het om iets harder herhalen ook niet? En, weet je dat kinderen vaak gefluister, dingen die ze eigenlijk niet zouden moeten horen, wel horen? Hoe kan dat? Dat heeft een reden. Niet zo zeer, omdat kinderen extra gespitst zijn op dat wat ze beter niet kunnen horen. Wel, omdat ons brein rust en stilte zoekt. Daarom is het veel vrediger om naar rustig gefluister te luisteren dan naar een harde, directe vraag.


 

 

Probeer eens wat zachter met je kinderen te praten

Zachter praten met kinderen, maar ook met volwassenen, helpt. Mijn kinderen zitten en zaten op een basisschool waar de leerkrachten de hand ophouden als ze de aandacht van alle, druk pratende kinderen vragen. Dat werkt! Wat daarin mee speelt is het geduld en de mindfulness van de leerkrachten. Wat ook mee speelt is dat de leerkrachten dat geduld en de mindfulness kunnen overdragen naar de leerlingen. En bij jou, thuis? Probeer eens aan je kind, dat moeite heeft met luisteren naar herhaalde boodschap, een fluisterboodschap te geven. En ervaar het resultaat! Misschien is dat dan een belangrijke les: temper het volume van je stem en gun jezelf en je kind de rust en vrede van optimale communicatie.

Lees ook:

Een goed gesprek met  – kinderen over #mindfulness

Een goed gesprek met – kinderen over #mindfulness (2)

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, mindfulness met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.