Een goed gesprek met – mensen, uit en in de buurt

Spreek jij regelmatig met je buren? buren

Ik soms. Een beetje beter weer kan wel helpen. Er gaat niest boven een goed gesprek, gewoon, verbaal, face-to-face. Dus naast social media, als je wilt. Een alom bekend spreek woord luidt: ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ Ik kom hier zo nog even op terug.

Weet je wat onze vrienden met hun buren hebben gedaan?

Onze vrienden (onze oude buren) zijn verhuisd en hebben alle nieuwe buren voor een borrel uitgenodigd. Ze wonen nu in een buurt waar veel oude(re) mensen vaak al heel lang wonen. Het was een heel gezellige borrel en de buren waren er zonder uitzondering enthousiast over (dat zeiden ze). Zó makkelijk kan het dus zijn. Ik was er niet bij, maar ik geloof het meteen.

Ik woon in Meerssen, mooie plaats, lieve buren

Sinds 2004 woon ik in Meerssen. Op wielrenterrein. Wij hebben daarvoor gekozen omdat we de omgeving hier zo mooi vonden. En weet je wat? Daar verandert weinig aan. Aan de omgeving niet. Aan de kracht van  een goed gesprek óók niet. Daar ben ik van overtuigd.

Hoe ik dat zo zeker weet?

Ik zou nog terugkomen op het spreekwoord. Ik heb secundair-progressieve MS. Als ik het had geweten toen we verhuisden, dan had ik nooit op een helling en misschien niet in zo’n berg- (of heuvel-?)achtig dorp als Meerssen willen wonen. En toch ben ik hier, nu gelukkig. Dat komt niet in de laatste plaat door regelmatig goede gesprekken in de buurt óók als het slecht weer is. En ik kan rekenen op alle hulp die mensen me kunnen geven.

Meerssen heeft landelijk een negatieve klank Meerssen

Heel vervelend. Wat er hier gebeurt, kan overal gebeuren. Volgens mij kan een goed gesprek, facto-face en wederzijds veel goed doen. Ik kende de voormalige wethouder die dood is. Aardige man. En, ik denk dat hij, wat er in deze gemeente gebeurt niet zo gewild zou hebben.

Zullen we het gewoon allemaal weer eens proberen: een goed gesprek met mensen uit, in de buurt?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, communicatie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.