Een goed gesprek met – mezelf

Heb jij ook zo’n last van regenweer?

regen

Ik heb daar al mijn hele leven veel moeite mee.  Hier, in het zuiden, regent het al de hele week regelmatig, vaak wel de hele dag. Het maakt me chagrijnig en met MS heb ik er (dat zal langer zo geweest zijn, maar nu mag ik het zeggen) gezondheidsklachten van. Nu denk ik dat ik niet voor niets altijd al moeite had met regen. Jij denkt: ‘wie niet?’ Maar volgens mij spande ik de kroon. Bij een paar druppels op de fiets was ik als puber al niet te genieten.

Is dat nu mindful gedrag?

Voor een deel wel, ja. Mindfulness geeft me de ruimte om dingen niet leuk te vinden. Voor een deel ook niet. Het met jullie dekken is niet zo sterk. Ik wil bij jullie mijn beklag doen en zielig gevonden worden. Bij deze. En nu houd ik ermee op. En ik spreek mezelf grondig toe. En nu weer aandacht voor en genieten van mijn gezin, lekker eten, het plezier van carnaval in aantocht (met regen, helaas).

regen2

En jij,  waar gaat jouw aandacht naartoe?

De tip van deze dag die ik mezelf en jou wil geven, gaat over die aandacht. Voor mij geldt dat ik vandaag mijn bijzondere aandacht geef aan mooie dingen.  Vergeet mijn frustraties. Daar geef ik wel aandacht aan, maar die houd ik vanaf nu voor mezelf.

 

Ik organiseer maandelijks een mini-retraite. Als je ook een keer mee wilt doen, dan kan dat: op donderdag 25 februari om 15.00 uur en/of op maandag 29 februari om 10.00 uur bied ik je een mini-retraite aan, voor €15,- Meld je aan en doe mee. Tot dan!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.