EEN GOED GESPREK MET – MINDFULNESS / RELIGIE? – 2, in Zuid-Limburg

Mijn vorige bericht besprak ik met B en ik besloot er nog even op door te gaan.

Volgens mij zijn wij of ben ik niet de enige. Er zijn wel meer mensen die afgehaakt zijn bij religie. Maar:

De mooie dingen worden in stand gehouden

In Zuid-Limburg wordt nog steeds in de kerk getrouwd. Ja, natuurlijk proberen personen en stellen of zie bij elkaar passen en of ze zich willen voortplanten (met voorbehoedmiddelen kan dat makkelijk) voordat ze kerkelijk trouwen. Maar het feest van de kerk neem je ze niet af.

En veel kinderen doen de communie en gaan naar de kermis. Met kerst móet je naar de kerk gaan. Dat zijn nu eenmaa; tradities. Wij hebben onze kinderen alle drie gedoopt. De oudste twee  uit kerklijke overwegingen, denk ik. De jongste (G, geadopteerd)omdat we vonden dat hij een welkom extra verdiende, welkom bij ons. En omdat jij dezelfde rechten had als zijn oudere broer en zus.

We wonen met liefde weer in Zuid-Limburg

Waar we 17 jaar weg waren. Het heuvelland, maar ook de Limburgse cultuur past mij het beste. Zonder toe te geven aan de sociale controle en de pressie die daarbij hoort. Maar wél genieten van tradities, zoals geborrel op de markt met kemis, of carnaval met mooie outfits en leuke ontmoetingen. En, Mindfulness hoort daar voor mij perfect bij

MINDFULNESS – TRAINING 1 OP 1 – 375 EURO

Je kunt bij mij deelnemen aan de mindfulness based cognitieve training (MBCT) 1 op 1 , op een doordeweeks moment. We maken een afspraak om kennis te maken met mindfulness en je kunt ervaren wat het met je kan doen. Kosten voor een MBCT-training in 8 sessies van ongeveer anderhalf uur, zoveel mogelijk aangepast aan jouw wensen zijn minimaal €375,- . Daarin zijn 8 lessen, een cursusmap, geluidsmateriaal op USB-stick inbegrepen.

 

Introductie

Voor introductie of kennismaking kun je  via email of telefonisch vrijblijvend een afspraak maken.

óf

MINDFULNESS MET ILJA – MINDFULNESS ONLINE

Ben je geïnteresseerd in Mindfulness, maar zie je geen normale gelegenheid om elke week op een vaste plek en op een vast tijdstip een training te volgen? Of ben je niet in staat om de reis naar een cursuslocatie te maken? Of heb je behoefte aan de veiligheid van alleen je eigen gezelschap? Eengoedgesprekmet biedt jou, vanaf september, naast reguliere trainingen en maatwerktrainingen ook de online cursus mindfulness aan: mindfulness met Ilja.

Hoe gaat dat?

Kosten voor een online cursus mindfulness gebaseerd op Mindfulness Based Cognitive Training (MBCT) bedragen €95,- incl. BTW. Na aanmelding (ilja @play-time.nl) en betaling neem je deel en ontvang je:

  • Elke week een wachtwoord voor de les
  • Elke week op een vooraf overeengekomen moment een inlogcode naar het cursusmateriaal.
  • Teksten en luistermateriaal
  • Op twee verschillende momenten per week (’s avonds of ’s ochtends) de mogelijkheid om gebruik te maken van Skype-communicatie.

E-mailvragen en -opmerkingen worden binnen een dag beantwoord. Heb je belangstelling, en heb je vragen hierover? Mail me. Binnen een dag reageer ik op je bericht.

 

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.