Een goed gesprek met – MS en bewegen (2)

bhoeddha-brug

Dit weekend heb ik July/Julia gezien, ove iemand die blogt over een ander. Het inspireerde me, die regelmaat en de bezigheid. Ik heb zelf gekozen vor MS en wat daarbij hoort, wat mij betreft, om me zo goed mogelijk te voelen. Eerder heb ik al veel verteld over mindfulness. Ik heb het ook nog over zaken als:

  • bewegen
  • meditatie
  • voeding

Ik heb het niet over geneeskundige zaken, daar waag ik me niet aan. Maar ik heb het wel over dingen die me als ms-patiënt bezighouden. Hierbij, dus.

Mijn blog van gisteren was deel 1. Nu ga ik verder.

Yoga thuis

yoga

 

Wie MS heeft, beweegt niet makkelijk. En dan bedoel ik dat je niet zo makkelijk ergens naartoe gaat. Of tenminste, niet te vaak. Om die reden heb ik via internet oefeningen opgezocht. Dat kunnen andere MS-patiënte ook doen. Google maar en vul maar in: youtube yoga ms of probeer deze link eens. Ik heb het vooral met yoga, maar anders kan ook heel goed werken. Zoals ik gisteren al meldde, heb ik tweemaal per week medische fitness. En daarnaast doe ik elke dag op de mat even yoga. Het geeft me energie. De oefeningen op internet zijn allemaal kort en geschikt voor MS-patiënten, maar ik vermoed dat ook andere mensen er iets aan kunnen hebben. Als je bijvoorbeeld niet zo lenig bent of je hebt overgewicht. En ik vind het leuk!

Als je ms hebt, probeer maar eens.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness, MS met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.