Een goed gesprek met – MS en meditatie (2)

Na deze kleine onderbreking ga ik weer verder.

Ik mediteer niet alleenmeditatie

Mijn zanglerares vertelde me dat ze daar niet aan doet, aan mediteren. Dan raakt ze telkens van haar pad af. Ik ben daar ook niet zo goed in. Mindfulness is er overigens wel van overtuigd dat het in de aard van de mens zit dat je gedachten een andere kant op gaan. Maar ik heb er ook wel een oplossing voor gevonden.

Ik mediteer niet te lang én met hulp

Kijk eens op deze site en zoek iets van je gading uit.

Ik sla ook weleens over, maar ik vind het wel prettig om het wel te doen. Het is een moment voor mezelf, helemaal los van anderen en van andere zaken. Bekijk maar eens of het iets voor jou is. Twee blogs geleden vertelde ik dat regelmatige meditatie de hersenen verandert. Misschien heloot je dat. Misschien helpt het mij. Ik denk wel dat het me helpt. Door mijn bezigheid met mindfulness mediteer ik regelmatig en ben ik rustiger in mijn hoofd. Dat heeft me bij mijn MS-symptomen wel geholpen.

Als ik me beperk tot wat ik hier en nu ervaar en als ik mediteer, dan kunnen veel zaken terzijde blijven. Geen negatieve dingen waar ik best zonder kan, bijvoorbeeld van anderen, maar ook wat vroeger was of later kan of zal gebeuren. We doen het allemaal wel maar mindfulness heeft me geleerd om het te relativeren. Als jij dat ook wilt en wilt weten wat mindfulness is en biedt, lees dit maar.

boedhabrug4-234x300

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in meditatie, mindfulness, MS met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.