Een goed gesprek met – MS en wat nog meer

bewegingEn wat nog meer?

Door het slechte weer (ik kan steeds minder goed tegen regenweer), heeft het lang geduurd voordat ik een nieuwe versie van mijn wederwaardigheden publiceerde. Inmiddels zet ik mijn beschouwingen rondom mijn ziekte ms voort in dit blog. Medicijnen bespreken is vooral voor niet-patienten niet zo leuk, maar mij (en misschien anderen ook) kan het een beeld geven over mijn welzijn. Vandaar.

Medicijnen voor MS zijn één ding. Daarnaast ben ik, naast de rol die mindfulness me heeft geboden, ook nog benieuwd naar:

  • de invloed van meditatie op de voortgang van MS meditatie2
  • de invloed van zonlicht op de voortgang van MS
  • de invloed van eten op de voortgang van MS
  • de invloed van beweging op de voortgang van MS

Voor niet-patienten kunnen andere beschouwingen ook iets zeggen over onze levensstijl. Daar ga ik van uit. Ze zijn ook bruikbaar voor anderen.

WORDT VERVOLGD!!!

zon

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in meditatie, mindfulness, MS met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.