Een goed gesprek met ouders en moralisme

B. en onze jongste zijn vorige week op schoolkamp geweest. Ze kwamen enthousiast terug.

Met aparte verhalen over anderen

Zoals die ouders die erop stonden om naast hun kleuter te mogen slapen. Want ja, op dit schoolkamp konden ze hen tenminste de aandacht geven die ze normaal niet hebben. Ik moest even slikken.

Er waren twee redenen waarom ik dit een aparte redenering vind. B en ik hebben met veel liefde drie kinderen gekregen, twee zelf gemaakt en één opgehaald in Ethiopië. Omdat daar ook veel kinderen zijn die graag op schoolkamp willen en aandacht willen van een papa en mama. Dat is onze keuze waar we nog steeds achter staan. Maar ik denk dat we dingen anders aanpakken dan anderen.We zijn ouders van drie kinderen die weliswaar alle aandacht krijgen (B was niet voor niets mee op kamp), en die opgroeien, vanuit de gedachte dat een kind er is om door te geven voor / aan hun eigen gelukkige leven.

Zo denken lijkt bij deze tijd te horen

NRC had afgelopen weekend een artikel waarin duidelijk werd dat hedendaagse ouders zich tegenwoordiggraag met het onderwijs bemoeien, want ze willen alleen het beste voor hun briljante kind.

Even verder met mijn redenering

Reden 2 waarom ik de benadering van de ouders van het schoolkamp een aparte redenering vind, is dat ik jaloers ben op alle ouders die met hun kind mee kunnen op schoolkamp. En die het normaal druk hebben in het alledaagse leven. Mijn ziekte (secundair-progressieve MS) belet me daarin. Ik ben blij dat ik pas 13 jaar na dato de diagnose kreeg. Daarom ben ik de gelukkige moeder van drie en kan ik me zo vreselijk opwinden over de houding van anderen. Ik probeer het niet meer te doen.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.