Een goed gesprek met – recycling

We zijn gelukkig met onze verhuizing. Mensen vragen ons waarom we niet op vakantie gaan. Dan kunnen we met goed fatsoen zeggen dat we met ons ‘nieuwe’ huis bezig zijn. Maar e-gen-lijk vind ik, en B geloof ik ook het wel fijn om lekker thuis te zijn. Met een grote tuin, een fijn terras, gelijkvloers een badkamer (vanwege mijn ziekte wel handig), slaapkamer en nóg een huiskamer.

Koelkast

En mensen vragen ons ook wanneer we de keuken maken. Toegegeven, we hebben eens gezegd dat snel te zullen doen, maar het geld is op. Wat we wel hebben gedaan (het geld is overigens niet helemaal op), is recycling . We hebben onze oude keuken nog, maar we hebben nu wél een hele grote koelkast en een hogere werktafel.

 

De oude koelkast was te klein voor ons. En veel bedierf. De rest blijft hetzelfde.

Fiets, Re-Cycle

En we hebben veel fietsen waarvan er al twee worden opgeknapt. De uitdaging om van bestaande zaken iets nieuws, moois te maken is groot en leuk. Voor de keuken denken we nog een keer nieuwe keukenkastjes en een nieuw fornuisblad te nemen, maar he-le-maal nieuw hoeft wat ons betref niet. Dan hoeven we niet teveel weg te gooien en kunnen we zelf dingen mooi maken, zoals wij dat willen. Kijk:

 

B ziet het fietsen opknappen als een hobby. De fiets van oma Tia van 30 jaar oud is door Fee, na diefstal van een andere fiets opgepimpt. Oma Tia gebruikte hem toch niet meer.

Die fiets is nog niet klaar (de verf is op), bovenstaande fiets woont nu in Den Haag.

Ik ben met de bestaande situatie gelukkig. Geen vakantie, geen keuken, geen geld, niet gezond, maar…met de liefde van mijn leven, geweldige kinderen, een geweldig huis en boordevol uitvoerbare ideeën (bijvoorbeeld voor recycling).

Gooi dus niet zomaar iets weg. Misschien kun je er iets moois van maken!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie, MS met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.