Een goed gesprek met – stress. Hoe voel je dat?

Deze week heb ik meermalen te maken gehad met de stress die cursisten en mensen dichtbij ondervonden. Het waren allemaal andere ervaringen.

Heb jij ook weleens stress?

Iedereen heeft weleens stress. En het kan allerlei redenen en vormen hebben. Bijvoorbeeld door teveel drukte, doordat je dingen anders wilt dan hoe ze zijn, doordat je je niet geaccepteerd. voelt. En weet je?

Stress is van iedereen

En stress is wenselijk! Het maakt energie vrij in je lichaam om levensveranderingen aan te kunnen. Denk maar a hoe je met stress om gaat. Soms wil je er in emotionele zin aandacht voor. Soms vlucht je ervoor weg. Soms vecht je er tegen. Niets is goed, niets is slecht. Mindfulness leert ons hoe we ermee kunnen omgaan. Om ter beginnen hoe we het voelen.

Voel maar eens hoe je je voelt

Als je stress hebt, kun je stilstaan bij hoe dat voelt. Soms lukt dat niet meteen maar ook nadien kan het je een plek geven. Probeer maar eens:


  • Wat denk je?

  • Hoe voel je je?

  • Hoe voel je je adem? Waar voel je je adem? 

  • Hoe bepalen je gedachten hoe je voelt en waar en hoe je adem voelt?


Hoe dan ook is stress hebben meestal niet fijn. En het hoort bij het leven. Er even bij stilstaan kan je wel een manier geven om er op een manier die bij jou past mee om te gaan. Succes!

Extra om te laten zien dat een leven zonder stress ook niet alles is: Jeroen van Merwijk

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.