Een goed gesprek met – toverkracht

Heb je dat ook weleens? Opeens inspiratie? Door wat je leest, ziet, hoort? Ik had dat nu vrij letterlijk, door het lezen van het e-book van Sigrid van Iersel: Toverballen voor het Brein

Ik had daardoor weer de herinnering aan enkele goede gesprekken die ik, op verschillende momenten, met verschillende mensen, met verschillende doelstellingen, had. Ik weet waar mijn toverkracht voor een goed gesprek ligt. Ik weet welke vaardigheden ik daarvoor heb aangeleerd, welke voorzorgsmaatregelen ik daarvoor soms neem en welke natuurlijke toverkracht ik bezit. Die wetenschap helpt me altijd  bij een goed gesprek. Want weet je, in een goed gesprek komt het neer op jouw toverkracht. Jij hebt een doel bij een gesprek, dus is het dan niet handig voor je om te weten of jouw doel aansluit bij jouw toverkrach?. Iedereen heeft toverkracht, daarvan ben ik overtuigd.

 

Wat is toverkracht?

Wikipedia zegt daarover: Toverkracht in het occultisme zou een persoon in staat stellen om toegang te verkrijgen tot één of andere bovennatuurlijke kracht of een vermogen dat normalerwijze niet beschouwd wordt als een menselijk vermogen. Ik heb het hier niet over een bovennatuurlijke eigenschap. Ik heb het wel over de kwaliteiten die ieder van ons als mens heeft om zich in deze samenleving ‘staande te houden’. Een goed gesprek is één van de aspecten die daarbij horen. Verschillende toverkrachten en vooral om van onszelf te weten waar we goed in zijn en waarin we nóg beter kunnen worden, helpen jou en mij om nóg effectiever te zijn in ons werk, maar ook privé.

Waar is jouw toverkracht?

 

Hoe ziet jouw toverkracht er  uit?

Hoe je  jouw toverkracht nóg sterker maakt

Als we weten waar onze toverkracht ligt, dan kunnen we daar gebruik van maken, zakelijk en privé, ook in (voorbereiding van) een gesprek. Dat betekent, dat je je eigen sterkte goed inzet en het tekent dat je voor andere dingen anderen met andere toverkracht, om hulp vraagt. Een bestuur heeft nu eenmaal een voorzitter nodig die goed is in leidinggeven, zijn nek uitteken, in beeld zijn. En een bestuur heeft een secretaris nodig die goed is in de organisatie en het regelen van zaken. De penningmeester in het bestuur is een meester in cijfers en boekhouding. Ieder heeft toverkracht, op zijn of haar eigen manier. Jij en ik ook. En het is handig om de toverkracht die je hebt voor een goed gesprek aan te scherpen. Het begint al met de voorbereiding, om te weten waar jouw kracht ligt en waarop je hem kunt inzetten. Dan is het ook goed om te zien of je beter je doel kunt halen als je jouw toverkracht uitbreidt of versterkt. En soms kan het je helpen om hulp of assistentie te vragen  van anderen, met andere toverkracht.

Er zijn manieren om je toverkracht te trainen. Je kunt vaardigheden aanleren om je gesprekken zo in te richten dat jouw toverkracht nóg beter werkt. Om te weten wat jij kunt trainen aan je toverkracht, is het handig om te weten waar hij bij jou zit. En is het ook handig om te weten waar hij (nog) niet zit. In de komende weken leg ik je in deze blog uit welke handvatten je kan trainen voor het vergroten van je toverkracht voor een goed gesprek.

Waar ligt jouw toverkracht? Test het!

Als jij weet wat jouw toverkracht voor een goed gesprek is, dan kun je die inzetten! Doe de test en haal daar de punten uit waarmee je je toverkracht ontdekt.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.