Een goed gesprek met – voetbalsupporters

B. en G. waren een paar weken geleden in Barcelona

En natuurlijk waren ze in Camp Now bij een wedstrijd. Ik heb dat 15 jaar geleden ook gedaan. Ik vertelde hen, voordat ze gingen, hoe bijzonder ik de supportersschare daar vond. Hele gezinnen met picknickspullen bij, toen, de wedstrijd der wedstrijden in de competitie, Barcelona – Real Madrid. Man- en zoonlief hadden, drie weken geleden dezelfde ervaring. De supporters vloekten wel (conjo, puta), maar voor de rest was het rustig en gezellig.

Barcelona

Hoe kan dat?

Als je in Nederland een profvoetbal-wedstrijd wilt zien, zijn bedenkingen vooraf  onvermijdelijk. Voor veel mensen betekent het, dat ze ervan af zien. Jammer, want een sportwedstrijd  in zo’n stadion (voor een belangrijk deel door elke burger meebetaald), kan in potentie, veel vermaak en inspiratie bieden. En dat goede gesprek, kan dat nog en met wie dan? Waarover dan?

Ik vind het wat makkelijk om de harde kern te negeren. Straffen, oké. Maar waarom wordt er met die mensen (want ja, dat zijn ze) niet gewoon gesproken? Waarom hebben andere landen die problemen niet?

Negatieve aandachtajax

Wat ik denk te kunnen zien, is dat sommige mensen (de harde kern van Ajax bijvoorbeeld) op die manier denken aandacht te krijgen. Beter negatieve aandacht dan geen aandacht. En zelfs onherkenbaar! Kan aandacht geven en krijgen niet goedkoper en naar een stadion gaan in Nederland niet leuker? Met het vliegtuig naar Barcelona is wel heel onhandig.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.