Een goed gesprek over – Wat ik wel en niet kan

‘Hoe gaat het?’

Dat vragen mensen me. ‘Naar omstandigheden, oké,’ zeg ik dan. Voor mij geldt dat meestal wel, maar soms ook niet. Maar dat zeg ik, voor de beleefdheid,niet. Ik zoek wel naar wat er oké gaat

Niet wat er niet gaat, maar om wat er wel gaat. Wat ík kan.

In de laatste blogs heb ik je verteld over MS, mindfulness en HSP. Het zijn allemaal zaken die een belangrijke rol spelen in mijn leven. Het beperkt me soms ook. En sommige zaken geven me mooie dingen. Zoals mindfulness, en tot op zekere hoogte HSP. MS niet zo. Ik probeer wel de mooie dingen van het leven wat mij betreft te omarmen.

Zo was ik gisteren bij een muziek-bijeenkomst

zing

Dat was bij Café Classic in Valkenburg. Daar hebben drie van ons muziekles (ik ook!) gehad. Mijn dochter heeft er pianoles. Alle leerlingen traden op, heel goed. Ik heb er genoten, iedereen heeft dat gedaan. En toen wist ik het weer, over de mooie dingen van het leven gesproken: muziek. En dan het liefst samen muziek maken en beleven. Uit ervaring weet ik dat muziek me bij MS en anderen met hersenproblemen enorm kan helpen. Muziekbeleving spreekt een ander deel van het brein aan dat normaal minder wordt gebruikt. En dan kan ik wel geen gitaar meer spelen, maar ik kan wel luisteren en zingen.

pianogitaar

De mooie dingen in het leven zijn voor mij: muziek en mindfulness. Ik ga weer zangles nemen.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness, MS met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.