Een goed gesprek – wandelend

Wanneer had jij ook weer voor het laatst een goed gesprek?

Herinner je je dat nog?  Was het pas geleden? Komt het vaak voor? Zie je ook steeds terugkerende patronen of regels die gelden voor alle goede gesprekken die je hebt gehad? Al die vragen stel ik mezelf vaak. Ik heb zelf kennis uit boeken en van anderen, maar ik heb ook, net als jij wellicht, ervaringen die helpen bij een goed gesprek. Het is goed wanneer je jezelf af en toe tijd en gelegenheid gunt om stil te staan bij de manier waarop communicatie, in dit geval een gesprek, goed is. We hebben, hoe dan ook, regelmatig gesprekken. Ik vind een goed gesprek een boeiend thema, zó boeiend, dat ik me er al jaren in verdiep. Ik ben nu bezig met het schrijven van een E-book over dit thema. Ik houd je op de hoogte wanneer het gepubliceerd wordt. Een onderdeel van het E-book dat gaat over het ABC van een goed gesprek gaat wat mij betreft ook over de rol van wandelen daarin.

De omstandigheden van een goed gesprek – waarom niet in beweging, wandelend?

Zoals je wellicht weet, houd ik ervan om te wandelen en om het te gebruiken in mijn werk. Zo organiseert Play-Time Les Vacances, op een plek waar naast bezinning, creativiteit, ook wandelen worden ingezet voor inspiratie voor deelnemers. Op Twitter volg ik wandelcoaches. Zij zetten wandelen in bij coachen. Omdat rustig wandelen in de natuur ontspannend en rustgevend is. Je gedachten komen tot rust en je zintuigen worden geprikkeld. Albert Einstein adviseerde al om het probleem niet aan te pakken op het niveau van het probleem, de oplossing komt ,als je durft los te laten. De natuur biedt je een omgeving van onvoorwaardelijke aandacht waardoor het openen van jezelf gemakkelijker gaat. Een goed gesprek kan ook juist door de voorwaarde van de wandeling worden bevorderd, omdat gesprekspartners naast elkaar lopen, elkaar niet hoeven aan te kijken en toch samen de omgeving ervaren. In het kort nog een keer de opsomming van de voordelemn van een goed gesprek wandelend:

  • beweging en wandeling zorgen voor het vrijkomen van speciale, positieve  energie, in de wetenschap wordt er al regelmatig gewezen op het positieve effect van wandelen in de buitenlucht;
  • in een gesprek al wandelend lopen gesprekspartners naast elkaar. Ze kijken elkaar zijdelings aan. Dat kan minder confronterend dan en face;
  • de omgeving waarin  wordt gewandeld kan zorgen voor inspiratie en creativiteit, mooie wendingen in een goed gesprek.

Wil jij ook wandelend een goed gesprek ervaren?

Dat kan, daar draag ik graag aan bij! Voor een coachwandeling met een goed gesprek betaal je alleen onkosten en,  een eenmalig tarief. Dat zijn reiskosten en evt. consumptiekosten. En verder voor voorbereiding en uitvoering (wandelroute, gespreksvoorbereiding, coaching) een tarief van €70,-. Neem contact met me op en we maken een afspraak voor een wandeling die aansluit bij je wens en vraag. Of meld je aan bij Les Vacances. En doe je voordeel met de omgeving, de beweging, een goed gesprek en de inspiratie die jou dat kan geven.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, communicatie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.