Een goed gsprek met – wederzijds respect

Ik lees NRC Next. Op 8 januari stond er een paginagrote aanklacht tegen de wereldwijde onderdrukking van vrouwen in:’Mannen haten ons.’ Voorbeelden te over. Enkele ervan worden in het artikel ook genoemd. Op pagina 5 van dezelfde krant staat ook het nieuws dat vrouwelijke passagiers van een motorfiets in de Indonesische provincie Atjeh in amzone-zit moeten worden vervoerd. Omdat hun vrouwelijke rondingen dan minder zichtbaar zouden zijn, volgens een mannelijke ‘hoogwaardigheidsbekleder.’

 Haten mannen ons, of zijn ze bang?

Voor vrouwen, of voor zichzelf? Soms vraag ik me af waarom die verschillen tussen mannen en vrouwen er zo moeten zijn, terwijl we elkaar zo perfect zouden kunnen aanvullen. We  zorgen samen voor het voortbestaan van de menselijke soort in de wereld. Vroeger, toen er nog veel minder voorbehoedsmiddelen waren, was de positie van vrouwen ingewikkelder. Eenmaal seksuele gemeenschap kon al leiden tot 9 maanden zwangerschap en een leven lang zorgen. Toen was er misschien een reden waarom vrouwen een andere positie hadden dan mannen. Inmiddels zijn hogere opleidingen zwaar bevolkt door vrouwen en meisjes. Ze zijn net zo slim en misschien nóg consciëntieuzer dan mannen en jongens. Is dát de reden waarom mannen ons haten , of bang voor ons zijn? Vrouwen accepteren heus wel sterke mannen, we adoreren jullie zelfs, ik wel. We adoreren vooral mannen die intelligent met hun krachten omspringen. Haten mannen vrouwen omdat jullie bang voor ons zijn?

Weet je wat ík denk?

Ik heb gelukkig geen slechte eraringen, maar ík denk dat wederzijdse liefde, genot en respect de kwalititeit van een relatie en van seks alleen maar kunnen vergroten en aangenamer kan makane, voor mannenén vrouwen. Daar is geen angst of haat voor nodig.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.