Een klein reisje

Na lang geen berichten te hebben geschreven, wil ik de draad nu weer oppakken. Ik gebruik nu twee weken nieuwe medicijnen (Sipomimod van Mayzent) waarvan ik de illusie had dat het mijn gezondheid verbeterde, maar ik voel me nog steeds niet goed. Siponimod zorgt voor vertraging in de terugval van MS. Gewoon ‘blij’ doorleven, dus.

Hoe doorleven?

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT7CpntZNf-IlapzOVF_P9vhsLJ4ZK8wt1UZQ&usqp=CAU

Ik gaf al aan dat ik een klein reisje had. Althans, zo bedoelde ik dat: ik was een paar dagen met mijn achterban (ouders, kinderen en aanhang) in Havelte. In een boerenschuur met slaapplekken voor 8 personen. We wandelden, fietsten, deden spelletjes en keken op televisie naar de Olympische spelen. En ik had last van depressie. Ik slik normaal een hele beperkte hoeveel heid Cipramyl (10mg per dag), maar de pillen waren op. `Ik dacht altijd dat ik wel zonder kon, maar die illusie heb ik nu ook al niet meer. Wat me geleerd heeft de laatste dagen, is veel:

Ik merkte dat de verbinding tussen ons me (mijn achterban) veel goeds doet. Ik las stukken over gehandicapten die aangaven dat ook een gehandicapte persoon zelfstandig, desnoods met hulpmiddelen kan leven, in plaats van achteruit gestopt in een verzorgingshuis. Ik las een opmerking van iemand: zet je in voor datgene waarvan je gelukkig bent. Dat zijn dingen die me gelukkig maken.

En jou?

Denk eens na wat je gelukkig maakt. Misschien eten, lezen, een mooie film, muziek … Maar sommige dingen doen we gewoon omdat dat nu eenmaal zo is. Zoals administratie doen, opruimen, schoonmaken, geld verdienen, studeren. Misschien is dat voor jou wel zo, maakt je dat wel gelukkig? Wat mij ook gelukkig maakt, is groen, zijn bloemen, zorg, sociale verbinding. Zo geniet ik van het beeld van een bloemrijke buurt waar men ze zich vaak verpozen, in dit geval in een winkelgebied.Op Havelte-centrum werd gewezen door C. Hij gaf aan dat hij het bloemrijke er mooi vond, ook omdat mensen er zittend gebruik van maakten. Ik denk dat hij weet dat ik me bezig houd met de aantrekkelijkheid van het Agnesplein, of althans een poging daartoe. En dat ik me bezig houd met mensen die dat nodig lijken te hebben.

Dat doe ik regelmatig en dat maakt me meestal gelukkig als het kan.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.