Een super-trotse moeder – en dan?

Mijn zoon staat in de regionale krant

Hij heeft een nationale prijs gewonnen. Hij was de beste bij de taal-olympiade, in Leiden. Hij is dol op talen en op hoe die werken. Hij gaat na de zomervakantie letterkunde in Leiden studeren.

Maar wat kun je daarmee worden?

Dat is de vraag die ik, vooral van ouderen, krijg. Ik weet ook niet wat hij ermee kan worden en eerlijk gezegd maakt het me niet zo héél veel uit. Ik ben er zelf achter dat een mens dat krijgt of neemt wat hij verdient. En vaak verandert dat ook nog weleens bij de leeftijd.

Denken andere generaties anders?

Na weer zo’n gesprek ging ik nadenken over hoe het werkt, in mensenbreinen. De mensen uit de generatie die ons vaak vragen over wat ‘hij gaat worden met zo’n studie’ zijn vaak naoorlogs. Of in ieder geval dichter bij de oorlog dan ik. Zij hebben het meegemaakt dat ze hard voor inkomsten, brood moesten werken. Dát was belangrijk. En zij waren jong toen er vooral één-verdienersgezinnen waren. Let op: het zijn mensen uit de generatie die mij heeft groot gebracht. Niets ten nadele daarvan. Ik vermoed alleen dat ze andere gedachten hebben dan mijn generatie.

Als je slim bent, dan kom je er, denk ik, wel. Misschien heb ik, als vertegenwoordiger  van mijn generatie wel ongelijk, we zien wel wat er gebeurt. Er is wat er is. Is dat niet des ‘Mindfulness’?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.