Een tip – voor mezelf?

Elke dag een goede tip, dat wilde ik. Dat heb ik ook keurig gedaan. En nu komt er een tip die mij op het lijf geschreven lijkt, want:

Help! Met als mama mijn kind duiden en begeleidensmiley sl;echt

Ik heb hier geen oplossing voor. Mijn dochter is slim. Ze heeft op de basisschool een klas overgeslagen en keurig gepresteerd. Niet mega, zoals haar oudere broer, maar wel keurig. In de brugklas leek het mis te gaan. Officieel moest naar VMBO(-TL). Maar ik heb wel gevraagd of ze een keer mocht blijven zitten omdat ze een jaar voorop liep. Dat mocht, en sindsdien ging alles weer oké. Drie of vier jaar. Nu zit ze op 4 HAVO en haalt ze de diepe onvoldoende na de andere.

Wat nu?

feeIk was gewend om haar te duiden als een onderpresteerder. En ze lijkt een VP-kloof te hebben. En ze is hooggevoelig. Misschien heeft ze nu veel last van twee mega-presterende broers en een zieke moeder.En dat zal ook wel. Maar ik weet nu niet meer hoe nu verder. Mijn tip van deze dag aan mezelf en vast ook aan jou zou zijn: vraag bij twijfel hulp aan een ander.

Dus: heb jij een idee en kun je helpen (met een antwoord)?

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.