Feestdagen maar dan anders

Deze kerstdagen bracht ik door in Spanje, op een plek waar de winterse zon bijna tot zwemmen uitnodigt. En dat beviel!

Kerstmis maar dan anders

We hadden er geen sfeervolle kerstboom. En geen sneeuw ( in Nederland ook niet, overigens). En geen Flappie. En geen kerstfilms, althans Nederlands ondertitelde. En geen liefhebbende familie en/of vrienden in de buurt.

Overigens, dat laatste is in zoverre niet helemaal waar als je bedenkt dat Skype, Twitter, Facebook, e.d. alles wat meer in de buurt brengt. Blijft over: het goede weer, geen kook-en bezoekstress, de andere cultuur (ten minste, als je verder weg gaat van de wat meer bejaarde, rijkere ‘andere’ Europeanen, die hun eigenlandseleven voortzetten in een warmere omgeving), mooie sightseeing, ga zo maar door.

Terug

We zijn sinds 31 december terug thuis. We werden liefdevol ontvangen op het vliegveld. We hadden een goede ‘new years-eve’. En sindsdien heeft het alleen maar geregend. Daarvoor ook, overigens, maar toen watten we er lekker niet. 

 

 

 

 

En weet je wat? Ik geloof dat de goed weer-exercitie op vakantie met de feestdagen voor herhaling vatbaar is. Tot verder dit jaar, in een andere prettige, vakantie-rijke omgeving. Laat dat het goede voornemen van 2013 zijn!

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in balans, plezier met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.