Geef elke dag de kans de mooiste van je leven te zijn – Mark Twain

Kan dat?gedachten

Dit citaat kwam ik tegen op twitter. Dank u wel, meneer Torfs. Dit citaat houdt me bezig. We zijn continu bezig met continue gedachten en gevoelens, vaak negatief. Mindfulness vraagt om negatieve gevoelens niet te negeren, maar juist toe te laten. Dat lijkt het citaat van Mark Twain in de weg te staan. Het kan geen toeval zijn dat ik zojuist mediteerde met een geluidsbestand van Edel Maex waarin hij me vraagt om mezelf te accepteren, zoals ik ben.

En dat maakt dat ik het citaat van Twain kan omarmen

Want ik wil me losmaken van een ander citaat van Mark Twain (ik noem het in sessie 5 – aandacht voor gedachten en gevoelens):

‘Mijn leven was gevuld met problemen, de meeste hebben zich nooit voorgedaan.’

Misschien is dát wat er moet gebeuren: toelaten, accepteren. Ik ben ziek, heb MS, dat blijft. Dat is k… En er zijn mooie dingen in mijn leven. Ik ga ze niet allemaal opnoemen. Dan vergeet ik dingen. En daarnaast word ik serieus door iedereen ‘zielig’ gevonden.

Soms geef ik aandacht aan negatieve gedachten en gevoelens, hier en nu, maar dat geeft een mens toch de mogelijkheid om de kans om elke dag de kans de mooiste dag van je leven te laten zijn.

 

boedhabrug4-234x300

Doe jij dat ook?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.