Geluk, inspiratie, macht, vragen…

Communicatie

Deze site heet niet voor niks eengoedgesprekmet.nl. Ik heb nog eens nagedacht over de tekst die ik hiervoor geschreven heb.

  • Is het geluk of is het macht?
  • Is het inspiratie?
  • Is het …?

Ik heb er inmiddels meer over nagedacht en ik denk dat ook in dit geval vooral vragen heel belangrijk is.

Hoe vaak gebruiken gesprekspartners (geen) vragen? Hoe vaak wordt er in interne communicatie gebruik gemaakt van vragen?  Daar heb je zelf wat aan en het geeft de gevraagde het gevoel dat het je interesseert. Aandacht is ook belangrijk. En dan ook zo dat je er zelf in kunt geloven en de ander ook.

Dan worden we allemaal gelukkiger van.

Geluk en gevoel

Ik merk dat ik in verband met mijn ziekte vaak denk en handel vanuit mijn gevoel. Ik ben nu eenmaal een gevoelsmens. HSP. Ik gebruik het gewoon en ben er (nog) niet rouwig om. Daar ben ík gelukkig van.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.