Geluk? Inspiratie? Macht?

Geluk?
Wat betekent dat eigenlijk? Dat weet ik ook niet en niemand kan me dat vertellen. Maakt geld geld gelukkig?

De vraag is wat geld en het bezit ervan met mensheid doet. Op dit moment worden we geacht om geld te hebben. Maar tegelijkertijd vraag ik me af of het hebben van geld leidt tot geluk of bijzonderheid.

Ik denk aan Trump. Is die gelukkig? Of is die bijzonder? Jij hebt daar je eigen mening. Hij ook. Maar ik vraag me af of geld en eigendommen echt goed is voor bijzonderheid. Ik denk dat veel mensen denken dat dat wel zo is en dat ze daarom veel geld willen hebben. Maar ik ben nu een boek aan het lezen van Rutger Bregman – ‘gratis geld voor iedereen’.

 

 

 

 

 

‘Gratis geld voor iedereen’
De grote namen (kranten, Jan Terlouw, Adriaan van Dis, …) zijn heel enthousiast over het boek, over het basisinkomen met de geschiedkundige onderbouwing van Bregman.
Ik heb het boek nog niet uit. Maar ik bedenk wat een mens écht bijzonder maakt. Ik krijg dingen mee over politiek, lokaal, nationaal en internationaal nieuws. Ik vraag me af wat daar belangrijk bij is voor mensen. Is dat geluk, inspiratie of macht? Als we aan het einde van ons leven staan, wat roept dan onze aandacht op? Over ons zelf? Waaraan wil je als persoon herinnerd worden?

Ik word ertoe ‘gedwongen’ om te accepteren dat ik door mijn ziekte dingen niet meer zo goed kan als ik wil. Dat doe ik dan maar.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, acceptatie, MS met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.