Geven is als gunnen

Er gaan stemmen op dat een cadeau geven vaak nog leuker is dan een cadeau krijgen.geschenk

Geef jij ook zo graag?

Ik wel. Stel je voor dat je voor iemand om wie je veel geeft en die je misschien wel goed kent een cadeau mag (ja let op: mag) uitzoeken. Wat doe je dan? Waarmee zou je hem of haar een plezier doen? Hoe kun jij daar aan komen? Wat ga je daarvoor doen? Ik heb bijvoorbeeld voor mijn moeder, toen die 60 werd een soort surprise-party georganiseerd, samen met mijn zusje. In Café Classic in Valkenburg. Er was muziek en zang van iedere gast en van de gastvrouw en iedereen had het er naar zijn zin. Het was zó’n leuk cadeau. Mijn moeder vond het geweldig en wij (mijn zus en ik en iedere gast) ook. Voor mij is dit in ieder geval nog maar eens een bewijs dat een cadeau geven leuker kan zijn dan er één krijgen. Toen de oma van B. 90 werd hebben haar kleinkinderen een filmpje voor haar gemaakt. Daar hebben ze, als schenkers en makers, vreselijk veel lol mee gehad. Oma vond het geweldig en wilde het aan iedereen laten zien. Weer een bewijs voor mijn stelling. Ik heb nog wel meer goede voorbeelden, maar ik houd er even mee op.

En jij, doemen er voorbeelden uit je eigen ‘geef’-herinneringen op?

Ik hoop het wel. Blijft staan de vraag: hoe kun je aan iets, waar je zoveel moeite en geld en gedoe aan moet besteden tóch nog zoveel lol beleven? Ik denk dat het onder meer komt door het feit dat je degene voor wie het cadeau bedoeld is iets gunt. Dus eigenlijk werkt het in deze gedachtengang simpel: gunnen = geven

Het lijkt wel een cadeau voor jezelf! cadeau geven

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in plezier met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.