Gun jezelf elke dag een uur vakantie – over ‘framing’ gesproken

Die notitie las ik toen ik onze kantoorspullen was aan het opruimen. Dat vind ik een mooie gedachte! Je weet dat ik het nooit druk heb. Dat lijkt op al-tijd vakantie. En toch doet die notitie ook mij veel. Vakantie kan meer zijn dan afstand nemen van drukte alleen. Het kan over genieten gaan, over anders dan anders. Wat mij betreft heeft die opmerking veel te maken met ‘framing’ – beeldvorming van waar elke dag een uur vakantie voor staat.

Framing nu

Dat zie ik nu ook terug in de ontwikkeling van vandaag. Vraagt dat wat er gebeurd is om oorlog? En tegen wie? Wie zijn de terroristen? Is een dode christen (of westerling) erger dan een dode terrorist (of moslim, of Syriër)? Volgens mij gaat dit over ‘framing’. De waarheid wordt voor jou en mij  bepaald waar je vandaan komt, hoe je in het leven staat, wat je cultuur is. We beginnen aan een nieuw, zeker voor mij aks westerling onbekend hoofdstuk. Het einde is nog lang niet in zicht.

 

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.