Gun jij jezelf tijd en aandacht voor jezelf? – introductie Mindfulness in Betahuis, Heerlen

Heb jij het soms of vaak erg druk?

Veel mensen hebben het druk. Vaak is dat toch ook wel een doel op zich. Want druk zijn, betekent vaak succesvol zijn. Het is wel leuk om tegen mensen die je ernaar vragen te kunnen verzuchten dat je best druk bent. Fijn dus. En tegelijk stel ik je de volgende vraag: kun je van die drukte genieten? Kun je op die manier hier en nu ervaren dat het goed met je gaat en dat je daarom kunt zeggen dat je druk bent?

Doe jij je dagelijkse bezigheden altijd met veel plezier?

Dat is dan de volgende vraag die ik je stel (en waarop je voor jezelf een antwoord kunt geven). Want, hoe ervaar je je werk, je privéleven, jezelf? Eerlijk gezegd hoef ik niet van je te weten hoe jij je voelt als je dat niet aan me kwijt wilt. Ik stel je vragen waarop jij voor jezelf een antwoord kunt geven. Ik stel jou deze vragen omdat ik zelf ook vaak vergat mezelf in vraag te stellen. Dat is nu niet meer zo vaak zo, omdat ik me mindful door het leven beweeg. Maar goed, ik ga door met nog meer vragen aan jou:

Vergeet je jezelf wel eens?

In de Randstad geeft Mindful Mama Mindfulness trainingen aan moeders. In hun ‘recensies’ op internet geven zij aan dat de zorg voor een gezin toch vaak ‘zwaar’ leek. Een moeder vertelt dat ze, voordat ze aan de training begon, moeite had met altijd maar die was. Die moeite heeft ze na de Mindfulness-training niet meer, terwijl ze evenveel wast als voorheen. Er wordt vaak gezegd dat we eerst zorgen hebben om onze kinderen en dat, als ze zelfstandig ‘lijken’ opeens de zorg voor ouders belangrijker wordt. Het is dus vaak de zorg voor anderen. Dat blijft. Daar verandert een Mindfulness-training niets aan. Wat een Mindfulness-training je wél daarbij kan geven is aandacht en zorg voor jezelf. Daarmee sta je ook sterker in andere taken/levensomstandigheden waarin je je bevindt. ‘Being mindful’ helpt je om ervoor te kiezen om jezelf niet te vergeten. Om te genieten van de aandacht voor jezelf.

Wil jij elke dag, elk moment genieten van wat je ervaart?

Oei, daarmee vraag je jezelf wel veel, niet? Is dat wel reëel? Kun je jezelf wel zoveel ruimte permitteren? Dat laat ik aan jou over. Mindfulness helpt je in ieder geval om een keuze te maken, wel of niet voor jezelf. Stil te staan bij wat jij doet. Kijk maar eens diept in je eigen hart en hoofd.  Veel in ons leven gebeurt automatisch, zonder erover na te denken. Soms is dat zo en soms is het fijn om een keuze te kunnen maken, over wat jij wel of niet wilt.

Probeer of Mindfulness  jou past, tijdens de introductie die  we organiseren in het Betahuis in Heerlen

Op 29 februari kun je deelnemen aan de introductie Mindfulness in het Betahuis, Wilhelminastraat 25, in Heerlen, van 19.00 tot 21.00 uur. Kosten voor deze bijeenkomst zijn €10,-. Wil je meer, dan kun je dat, na deze bijeenkomst bepalen. De toegangskosten voor de introductiebijeenkomst trekken we af van het bedrag dat je betaalt voor de basistraining. Meld je hier aan!

 

[contact-form-7 id=”1922″ title=”Aanmelding Intro Mindfulnes, Betahuis 29/2″]

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness, plezier met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.