Heb jij gelijk?

Of niet?

Of soms? Wanneer wel en wanneer niet? Weet je dat? Hou je daar rekening mee? Wie heeft er gelijk in jouw omgeving? Of iets verder weg? Via social media, bij voorbeeld. Hou je daar rekening mee?

Het valt mij op dat veel mensen overtuigd zijn van hun mening en daar graag mee te koop lopen. Maak je niet druk. Ik vind ook weleens dat ik gelijk heb. Ongetwijfeld. Maar ik loop er liever niet te koop mee.

In Trouw las ik dat Antoine Bodar liever uit Nederland wegbleef omdat iedereen hier zo overtuigd is van zichzelf. Misschien heeft hij gelijk. Maar ik heb het idee dat sommige Italianen (Bodar is grotendeels inRome) daar ook wat van kunnen.

Zou dat humaan zijn?

Vinden en ervan overtuigd zijn dat je, of ik, gelijk heb(t). Met de komst van (social) media wordt het mij soms wel wat veel. Ik vermoed dat het daardoor komt. Dat we nog een beetje moeten wennen aan het idee dat informatie heel snel bij iedereen komt. Dat iedereen weet dat het gelijk er onmiskenbaar is. Ik heb vroeger communicatiewetenschap gestudeerd. Toen zag de wereld er nog anders uit…

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.