Held of slachtoffer van post-traumatische stress-stoornis?

Of allebei?

Woensdag zagen we ‘De Slag om de Westerschelde‘. Goede film. En aangrijpend. B merkte op dat de film afweek van andere ‘grote, vaak Amerikaanse films’. Die films laten meestal de goeden en de slechten zien. En er komen vaak helden op e voorgrond. Goede en slechten laten zich in de film over de Westerschelde wel zien, maar helden zijn niet echt zichtbaar. Ter zijde. Heldendom speelt zich af per situatie.

Wat is een held?

Ook die mensen die weliswaar ‘goede zaken doen, zoals de Duitser in de rolstoel in zijn gesprek met de Nederlander. Of de Nederlander die een Duitser aan valt en vermoordt, maar zelf ook het leven laat.

Gewoon, we zijn allemaal helden die in situaties als de tweede wereldoorlog zoel held als PTSS kunnen zijn.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.