Over wat democratie en politiek-bestuurlijke sensitiviteit met elkaar te maken hebben

Werk jij vaak in opdracht van mensen die democratisch gekozen zijn?

Jij bent natuurlijk, zoals de meerderheid van de mensen in onze maatschappij, een groot voorstander van democratie. Dat is toch wel anders dan zoals het in landen als Myan-Mar (voormalig Birma), Wit-Rusland of Noord-Korea gaat. Voor de westerling lijken dat onmogelijke situaties.

Maar hoe werk je in opdracht van steeds andere politici?

Jij bent vaak veel ervarener dan je opdrachtgever. En hij of zij heeft van die  dingen aan de achterban beloofd, waarvan het nog maar de vraag is of die waargemaakt kunnen worden. Wij, Bart Swanenvleugel en Ilja Aussems van Play-Time Visie Beleid Actie, helpen jou om met de situatie waarin je op zo’n moment verkeert, om te gaan. Wij organiseren onder meer de workshop ‘Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit‘ voor jou en je collega’s en andere mensen die zich in dezelfde positie bevinden als jij. In die workshop gaan we in op de arena waarin je je als ambtenaar bevindt in samenwerking met je bestuurder. We bespreken wat dat betekent voor de manier waarop jullie communiceren. En we nodigen een bestuurder van buiten uit om met de deelnemers in gesprek te gaan over de samenwerking tussen beide partijen in de praktijk.

Wat levert een workshop ‘Politiek-Bestuurlijke Sensitiviteit’ je op?

Na afronding van de workshop heb je handvatten waarmee je de samenwerking met je bestuurder nóg sensitiever aangaat. Daarnaast kijk je terug op uitwisseling tussen deelnemers in soortgelijke situaties als jij en met de bestuurder. Je kijkt terug op  herkenbare situaties en je kijkt vooruit naar een (nóg) plezierige(r) samenwerkingsrelatie.

Waarom is dat zo belangrijk – plezierig samenwerken?

Weet je nog dat ik startte van uit de gedachte dat je, net als ik, voorstander bent van het democratische beginsel? De situatie waarin we uitgaan van verkiezingen minstens eenmaal per vier jaar waarin verkozen partijen worden ondersteund door professionele ambtenaren hoort daarbij. Als je als ambtenaar die rol met plezier op je neemt, dan vaart de democratie daar wel bij.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, plezier met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.