Het één vergeleken met het ander – over een goed gesprek gesproken

De vader van de beste vriendin van mijn dochter is overleden, heel plotseling, met een hersenbloeding. Dan wordt alles opeens weer relatief. Mijn ziekte(ik heb MS)  en mijn gevoel dat ik, na ruim 15 jaar nog redelijk goed ga. De zorgen die we allemaal hebben over vroeger en later. De conflicten en ergernissen die er overal zijn.

Wie bepaalt de waarheid?

En wat is de waarheid? Zou de vader van M. dat, toen hij nog leefde, geweten hebben? En zijn vrouw, en zijn kinderen? Wisten ze dat toen, weten ze dat nu? Ik denk dat het wel handig is om die waarheid, voor wat hij waard is, te relativeren. En om te genieten van het moment, van hier en nu, voordat het te laat is. Laat ik dat ook doen.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in MS met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.