‘Hoe is het?’

‘Slecht’

smiley sl;echt
Heel veel mensen vragen voor de beleefdheid hoe het met je is, maar willen alleen maar ‘goed’ horen. Daar heb ik al een paar jaar geleden iets over geblogd, en nu valt het wéér op. Eerst toen ik antwoordde: ‘naar omstandigheden, oké’. Nu antwoord ik ‘slecht’. Iedereen weet dat ik MS heb. Iedereen ziet me weleens op mijn scoot-mobiel of met B samen op de tandem rijden. Maar, daar praten mensen niet graag over. Zoiets heeft vooral te maken met beleefd zijn en helemaal niet met aandacht of belangstelling.

Ik heb geleerd om eerlijk te zijn

Vooral van mijn moeder, als kind. Dank je, mam. Er hoort overigens ook wat meer bij, wat mij betreft. Bij ‘eerlijk zijn’ hoort niet ‘zwijgen’. Iedereen heeft zijn of haar eigen waarheid en eerlijk gezegd voel ik me slecht als je vraagt: ‘hoe is het?’. Wat als ik zeg dat ik me slecht voel? Wat dan?Wie dan leeft, die dan zorgt.smiley zwijgen

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

En jij bent óók welkom:

Op 15 oktober om 10.00 uur kun je deelnemen aan de mini-retraite in Meerssen.

Ben je uitgenodigd om deel te nemen aan een ochtend waarin we aandacht geven aan onszelf, hier en nu. Ik begeleid meditatie en we bespreken zaken die betrekking hebben op ons en op ons even.

Je bent welkom!

Als je hierin geïnteresseerd bent en het komt je uit om bij ons te zijn op die ochtend, dan ben je welkom. Iedere deelnemer draagt 5 euro bij. Met een kop koffie of thee gaan we de retraite in. Meld je hier aan:

lja Aussems
Korte Raarberg 31
6231 KP  Meerssen

@: ilja@play-time.nl


Tel: +31 (0)6 41 01 83 80

Tot dan!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op ‘Hoe is het?’

 1. olga schreef:

  mooi Iel.
  Maar de vraag kan ook gaan over iets anders. Want we weten en zien dat het fysiek slecht met je gaat. Dat is heel akelig voor jou. Ik voel me er niet verlegen bij. Maar hoe gaat het voor de rest? Hoe gaat het met je gemoed? Je bent meer dan alleen je gezondheid, toch? Misschien is het dan niet alleen maar ‘slecht’.
  Hoe gaat het is ook een rare vraag natuurlijk. Als je dat aan kinderen vraagt, snappen ze er niets van. die zeggen ook ‘goed’. Maar als je ze vraagt wat ze gegeten hebben of wat de mooiste belevenis van de dag was, hebben ze 100 antwoorden.
  Maar eerlijk zijn is fijn hoor. Ik zeg ook vaak genoeg dat het niet helemaal lekker is. Als je een vraag stelt, krijg je ook een antwoord.
  Heeft mama ons dit geleerd? Ik kan het me niet herinneren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.