Hoe we de vakantie (nog) doorkomen

Door een hoop toestanden hebben we al weken maar drie televisie-zenders en geen vaste telefoon. Hoe dat komt en wie het schuld is of zijn? Ik maak geen slapende honden wakker. Ik houd het maar op beperkte marketing-technische kennis of bureaucratisch onvermogen van providers (wij hebben met meer dan twee providers te maken gehad). En terzijde, we hebben wel internet. Van wie, dat vertelt het verhaal niet. Houden zo.

Maar: het levert ook wat op!

We doen het nu net zoals vroeger. Toen ik klein was, was er al televisie en telefoon. Er waren alleen maar een paar zenders. En pas vanaf zeven uur. We deden toen spelletjes. En we vertelden elkaar verhalen.We zochten elkaar op. We doen nu ook veel spelletjes en we vertellen elkaar veel. We hebben wel nog dvd’s. Dat scheelt. En we gaan op tijd naar bed (als we geen feest hebben of iets dergelijks). Nog een week voordat de zomervakantie van 2015 definitief voorbij is. En nog een week voordat onze provider gaat werken (hopelijk). Maar de indruk die ik heb, is niet alleen maar negatief. Een beetje minder media leveren ook wat op. Wat meer aandacht voor elkaar, wat minder snelheid, …

Zo zie je maar weer: ‘ider nadeel heb z’n voordeel.’

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.