Hoop – die heb jij toch ook?

Iedereen hoopt, continu

Waar hoop jij op?

Op meer geld? Op een (betere) relatie  Op leuker werk? Op een wereld die voor iedereen werkt? Op gezondheid, of, zoals ik, niet teveel medische achteruitgang?

Het één sluit het ander niet uit. Heb je veel geld, maar geen (goede) partner bijvoorbeeld?

Ik merkte pas dat er altijd wat te hopen is. Iemand die hélemaal hopeloos is, heeft écht een probleem. Hoop kleurt het leven. Perfectie bestaat niet en daar wil je niet op hopen. Beterschap is wel prettig. Dat maakt het weer mogelijk om op iets anders te hopen.

Er is een Duits spreekwoord dat ik weleens gebruik: ‘wünschlos zufrieden’. Maar de hoop die we hebben, is er altijd. En weet je wat? Beschouw het positief: in veel gevallen maakt hoop het leven leuker.

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.