Ik wil leven – 2

Hoe dan?

In ieder geval met genoeg energie, of genoeg voor / meer dan wat MS me biedt. Weet je wat MS daarover zegt? Laat gedachten / zorgen / alle gevoelens toe zonder schuld te geven aan anderen, de wereld of…

Mark Twain zei ooit:

‘Mijn leven was gevuld met problemen, de meeste hebben zich nooit voorgedaan.’

En wat dan met mijn MS?

Ik heb het en het beperkt me. Maar ik wil de ziekte en mijn hoedanigheid de juiste plek geven. Ik zoek, continu. Ik wil leven, voor mezelf en voor de mensen die dicht bij me staan. Ik wil hen energie geven, zij mij en ik hen. Ik heb laatst aangegeven aan MS-patienten dat je je een weegschaal kunt verbeelden. Op de ene kant van de weegschaal leg je de negatieve energie, op de andere de positieve. Zorg dat weegschaal niet doorslaat, vooral niet naar de negatieve kant. Dit kan ook voor ‘gewone’ mensen werken of voor andere patiënten. Wat ook helpt: als jij positieve energie bij iets voelt, dan draag je dat ook over op mensen dicht bij je in de buurt.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in energie, mindfulness, MS met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.